29 octubre, 2012

El Remolar - Filipines


Remolar - Filipines
Cargado originalmente por ELANIO
L'altre dia viag estar al Delta. El mes d'octubre de vegades és molt pobre ornitològicament parlant perquè sovint passa que quan vens a observar ocells la major part dels migrants ja s'han anat (has fet tard!!) i en canvi és massa d'hora per les aus hivernants que estan a punt d'arribar. Hi ha una sèrie de dies del mes d'octubre que et trobes en aquest "in pass".
L'altre dia, el 17 d'octubre per ser més exactes, em va passar precissament això.
Hi havia un petit grup d'unes 15 fredelugues que ja havien arribat i 4-5 xarxets com a espècies més destacables.
Encara no han arribat els grans estols d'ànecs!! i en canvi els limícoles migrants ja s'han marxat.
La vegetació es troba en un esclat impressionant tìpic de tardor que fa que a les llacunes i maresmes quasi no deixa veure res.
 Està molt maco el Delta al mes d'ocutbre, com endormiscat. No es veuen quasi ocells, però la vegetació crescuda i colorida amb els tonos vermellosos de les soses fa patxoca!!
Han deixat anar "els cavalls de la Camarga" perquè pasturin lliurement per les maresmes de Filipines!! Tot plegat fa una estampa magnífica!!
M'agrada el Delta en qualsevol època de l'any!! Només un retret a fer:
Paradoxalment des de que s'ha convertit en un inmens "parc temàtic d'educació ambiental" - amb la visita continua d'escoles entre setmana - resulta quasi impossible gaudir d'observacions d'ocells en silenci i amb tranquilitat!! Els nens i nenes de PRIMÀRIA són massa sorollosos i poc conscients de com s'han d'observar els ocells....Sempre en silenci!!!!
Per complicar el tema també és habitual que arribin autocars  amb "jubilats" que són tant o més sorollosos que la canalla!! Aquests si tenen edat per entendre com hauríen de comportar-se en un lloc així, però "están a vuelta de todo" i passen molt de la gent que  volem gaudir de l'observació dels ocells.
Les paradoxes de la vida han fet que ara quan el Delta està millor conservat sigui més difícil que mai poder gaudir de bones jornades naturalistes i ornitològiques ja que el Delta s'ha "popularitzat" en el pitjor sentit de l'expressió!!

Tot i això, vaig sentir-me molt bé en la meva visita al Delta (és una activitat que sempre em resulta relaxant i reconfortant).

EL ELANIO AZUL

1 comentario:

  1. El meu ornitòleg naturalista!!! Com disfruta vivim la natura! Ja fa temps que anava amb el cata a sobre, d'ajundant del meu Victor! No cambies nunca!!

    ResponderEliminar

Vistas de página en total