25 agosto, 2013

Antiga desembocadura del Riu Llobregat

Envoltat per la zona logística de la Zona Franca (ZAL) i del Prat del llobregat es troba un petit reducte del que va ser la desembocadura original del riu llobregat.

Queda una petita representació de la vegetació palustre que hi havia abans i el nivell freàtic permet un   embassament d'aigua del riu que concentra una increible biodiversitat. Els pocs animals que decideixen romandre aqui o passar-hi unes hores al dia ho fan buscant tranquilitat, repós i una mica de menjar.
Aquí he sorprés blauets, he vist incursions d'esparvers i xoriguers i altres aus aquàtiques (bernat pescaire, agró roig, martinet menut!!; martinet blanc, esplugabous....). Algunes polles d'aigua crien cada any i tb. es poden sorprendre fotges i cabussets. En definitiva commou  que algunes aus aquàtiques encara s'estimin romandre en aquest indret atormentat.
Els animals no deixen de sorprendre'ns!! Intentaré lluitar per a què s'arribi a protegir aquesta zona i salvar-la de l'especulació urbanística i els interessos industrials.

Molt de tant en tant, quan la feina m'ho permet, m'agrada venir a aquesta zona que és una petita meravella (una zona humida) dins la comarca del Barcelonès.









23 de juny del 2013, Desembocadura del riu Llobregat (BCN).


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Vistas de página en total